T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / SİNCAN - Cumhuriyet Ortaokulu

Web Yayın Komisyonumuz, Ekibimiz!...

WEB YAYIN EKİBİ AMAÇ VE İLKELERİ


Amaçlar

1.     Okul-öğrenci-veli iletişimini kolaylaştırmak ve güçlendirmek,

2.     Teknoloji kullanımının yaygınlaşmasına önayak olmak,

3.     Okulumuzda düzenlenen çeşitli organizasyon, faaliyet ve kampanyaları ülke bazında duyurarak, gerçekleştirdiğimiz projelerin yaygınlık kazanmasını sağlamak,

4.     Okul dışındaki fakülte, şirket ve diğer kişi/ Ekiplere de hitap edecek bilgiler verip okulumuzun tanıtımını sağlamak,

5.     Web Yayın Ekibi olarak, bugüne kadar edinilen bilgi ve tecrübeyi ekonomik ve sosyal çevreye katkıda bulunacak şekilde paylaşmak.

İlkeler

 

1.     Web Yayın Ekibi, web sitesi üzerinden, T.C. Devleti´nin siyasi rejimini, Devletin güvenliğini, Türk Milleti´nin değer yargılarını ve sosyal yapısını riske atacak;

T.C. Anayasası´na aykırı faaliyetlerde bulunulmasına izin vermez.

2.     Web Yayın Ekibi, Atatürk İlke ve İnkılâplarını esas alarak çalışmalarını sürdürür ve bunlara ters düşecek davranışların ortaya çıkmasına izin vermez.

3.     Web Yayın Ekibi, web sitesine kişisellik kazandıracak faaliyetlerde bulunmaz,

4.     Web Yayın Ekibi, web sitesini karşıt olduğu düşüncelere bir cevap aracı olarak veya kişi veya kurumlara uygunsuz ithamlarda bulunmak için kullanmaz.

5.     Web Yayın Ekibi, ziyaretçi ve kullanıcılarının herhangi bir şekilde kişisel amaçları için kullanmasına izin vermez.

6.     Web Yayın Ekibi, web sitesinin sürekli güncel kalması için, çalışmalarını hızlı ve hatasız yürütmeyi ilke edinmiştir.

7.     Web Yayın Ekibi, ziyaretçi ve kullanıcılarından gelen kişisel olmayan eleştiri ve önerilere açık, yenilikçi bir yaklaşım benimser.

8.     Web Yayın Ekibi, her hafta bir gün toplanarak, web sitesini değerlendirir, kararlar alır, uygulamak üzere çalışmalarına başlar

 

Personel Yetkileri

·         Ekip Başkanı: Komisyon Başkanı olarak, Komisyon tarafından gerçekleştirilen her türlü web tabanlı proje ve önerinin hayata geçirilmesinde, yayın usulüne uygun olarak gerekli onayı vermek ve bu fikir ve tasarıların, gerçekleşme süresi boyunca genel kontrolünü yapmaya yetkilidir. Gerek gördüğü takdirde herhangi bir projenin durdurulması yetkisine sahiptir.

·         Teknik Sorumlu: Web sitesi ile ilgili tasarım, programlama, yayınlama konularında yetkilidir. Gerekli görüldüğü zamanlarda, sitenin yayınını geçici olarak durdurma, site üzerinde görsel değişiklikler yapma, sistemin program mimarisinde gerekli gördüğü değişiklikleri yapma ve veritabanı üzerinde değişiklikler yapma yetkilerine sahiptir. Ekipçe karar verilen değişikliklerin tümünü yapmaya yetkilidir. Web sitesinin şimdiki yapısı ile ilgili ve gelecekte kazandırılabilecek yeni özellikler ile ilgili araştırma ve geliştirme yaparak, elde ettiği bulguları uygulanabilir bir sunumla Web Yayın Ekibine sunarak, bunların site bünyesinde hayata geçirilmesini sağlamaya yetkilidir. Güncel teknolojiyi ve diğer web sitelerini takip ederek, günümüzde var olan en güncel bilgi ve teknoloji kaynak ve unsurlarını bulup, siteye entegrasyonu için ekip çalışmasıyla hazır hale getirtme ve gerçekleşmesini sağlamaya, ayrıca eskiyen veya artık kullanımı söz konusu olmayan bölümlerin veya nesnelerin çıkarmaya yetkilidir.

·         Yazı İşleri ve İçerik Sorumlusu : Web sitesinin sahip olduğu tüm yayın içeriğini kontrol ederek, bunlarla ilgili çeşitli kısımları değiştirtme yetkisine sahiptir. Gerek dil yapısı ile ilgili olsun, gerekse içerikte mevzubahis olan herhangi bir yazı ile ilgili olsun, yanlışlıkların ve eksikliklerin düzeltilmesinde yetkilidir.

·         Yönetim Paneli ve Sistem Kontrol Sorumlusu:  Güncel teknolojiyi ve diğer web sitelerini takip ederek, günümüzde var olan en güncel bilgi ve teknoloji kaynak ve unsurlarını bulup, siteye entegrasyonu için ekip çalışmasıyla hazır hale getirtme ve gerçekleşmesini sağlamaya, ayrıca eskiyen veya artık kullanımı söz konusu olmayan bölümlerin veya nesnelerin çıkarmaya yetkilidir.

·         Yabancı Dilden Çeviriler Ve Kontrolü : web sitesinin içeriğinde yer alan yabancı dillerden çevrilen kelimelerin anlam ve yazım denetiminden sorumludur.

·         İçerik Denetimi Sorumlusu: Web sitesinin şimdiki yapısı ile ilgili ve gelecekte kazandırılabilecek yeni özellikler ile ilgili araştırma ve geliştirme yaparak, elde ettiği bulguları uygulanabilir bir sunumla Web Yayın Ekibine sunarak, bunların site bünyesinde hayata geçirilmesini sağlamaya yetkilidir. Web sitesinin sahip olduğu tüm yayın içeriğini kontrol ederek, bunlarla ilgili çeşitli kısımları değiştirtme yetkisine sahiptir. Eklenen içeriğin resmi sitelere uygunluğunu ve öğrenci gelişimine katkı ve zararları doğrultusunda  ekleme –değiştirme ve kaldırma  hakkına sahiptir.

·         Fotoğraf ve Görsel Basın Sorumlusu: Site içeriğinde kullanılan tüm fotoğraf, resim vb. görsel nesnelerin; bizzat kendisi tarafından çekilmesi, herhangi bir kaynaktan temin edilmesi vb. yolla elde ederek, bunu site içeriğinde veya tasarımında kullandırmaya veya gerekli gördüğü, site açısından olumsuz görsel öğeleri çıkarmaya yetkilidir.

·         Tasarım Sorumlusu: Sitede kullanılan görsel ögelerin denetiminden sorumludur,uygun olmayan görsellerin çıkarılmasında veya değiştirilmesinde yetkilidir.

Çalışma Şekli

Web Yayın Ekibi, konu ile ilgili herhangi bir yazılı veya işitsel şart bulunmamasına rağmen, haftada bir yaptığı toplantılarla, geçmişte yapılanları değerlendirir. Bu değerlendirmeler

sonucunda sistem üzerinde yapılacak değişiklikler karar bağlanır ve teknik personel tarafından bu güncellemeler yapılmak üzere kayda alınır.

Yapılan toplantılarda, sisteme kazandırılabilecek yeni fikir ve projeler gündeme getirilir. Bu fikir ve projeler dönemsel olarak hedef alınır ve belli ölçütlere göre uygulama sırasına

konulur. Sıraya konulan bu fikir ve projelerin sırayla uygulanmasında planlamalar yapılır.

Her proje için belirli bir süre konulur ve bu sürede projenin hayata geçirilmesinde tüm ekip, görev dağılımı yaparak projeyi o süre zarfında gerçekleştirir ve hizmete açar.

Sistemin kontrolleri esnasında karşılaşılan yanlışlık ve uygunsuzlukların ortaya konularak giderilmesi karara bağlanır.

Web Yayın Ekibi, okulun tüm kulüpleri ile ortak çalışır. Kulüpler, web sitesi üzerinde kendileri ile ilgili haber, duyuru, resim, şekil vb. materyalleri kendi faaliyet alanlarına uygun şekilde temininden ve bu materyallerin içeriklerinden sorumludur. 

  AÇIKLAMA

 Ekip Amaç ve ilkeleri, görev dağılımı ve tutanak maddeleri Milli Eğitim Bakanlığının sitesinde yayınlanan aşağıdaki genelgeler esas alınarak hazırlanmıştır.

 http://www.meb.gov.tr/webmaster/

 T.C. Millî Eğitim Bakanlığı

09.02.2012 tarihli "İnternet Sayfaları" konulu yazı

13822 Sayılı Yazı (18 Kb)

8846 Sayılı Yazı ( 39 K)

8846 Sayılı Yazı Eki ( 30 K)

10055 Sayılı Yazı (32 K)

İnternet Sitesine Reklam Alınması İle İlgili Yazı (63 K PDF)

Ücretsiz Web Alanı

Kurum WEB Adresi Ekle

Kamu Kurumları İnternet Siteleri Standartları

 

Bilgi İşlem Grup Başkanlığı Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Onay Yazısı

 http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular2012/bgb/meb_web_ust_yazi.pdf

 

Bilgi İşlem Grup Başkanlığı Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanım Esasları

http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular2012/bgb/WEBPanelKullanimEsaslari.pdf

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.11.2017 - Güncelleme: 01.10.2021 21:56 - Görüntülenme: 931
  Beğen | 1  kişi beğendi