T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / SİNCAN - Cumhuriyet Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

 

21-12-2023

 

 

        Okulumuz SİGEV (Sincan´ı Geliştirme Vakfı ) tarafından Alıçaltı Mevkiinde tarla iken 4 dönüm arazi üzerine 8 derslik olarak temeli atılmış ancak çevrenin hızlı gelişmesi ve yoğun göç alması nedeniyle kapasitenin yeterli olmayacağı düşünülerek MEB proje değişikliğine giderek yeni proje uygulamış ve eğitim öğretime 2001 yılında başlamıştır. Fiziki bakımdan üç bölüme ayrılmış olan okulumuz ana binanın yanı sıra, 2004yılında açılan spor salonu ile Sincan´ın bu kapsamda kapalı spor salonuna sahip ilk okullarından biri olma özelliğine sahiptir.

        Ana bina içinde 38 dersliğe sahip olan okulumuzda ikili öğretim uygulanmaktadır. 126 kişilik Konferans Salonu   ile 30 kişilik Toplantı Salonu, Kütüphanesi, Fen-Teknoloji ve Bilgisayar Laboratuarları, Çok Amaçlı Salonu, Resim ve Teknoloji Tasarım Atölyeleri, Satranç ve Tiyatro Odaları, Drama Salonu ve Kantin yer almakta olup sınıf başına 25-30 olmak üzere 2253 öğrencimize, 5 yönetici, 124 öğretmen, 2 hizmetli , 1 memur ile hizmetlerini sağlamaktayız.

       Cumhuriyet Akademi Spor Kulübü Bünyesinde okulumuz spor salonunda futbol, basketbol, atletizm, voleybol, badminton dallarında okul takımlarımız faaliyetlerine devam etmekte olup ilçe ve  il karşılaşmalarına katılmaktadır.

       Yıl boyunca izcilik, satranç,  halk oyunları, tiyatro ve şiir dinletisi etkinlikleri gerçekleştirilmekte ve geleneksel hale gelen yılsonu Bilim, Teknoloji-Tasarım ve Resim Sergileri yapılmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.10.2017 - Güncelleme: 21.12.2023 11:20 - Görüntülenme: 3683
  Beğen | 4  kişi beğendi