Erasmus Projeleri

Erasmus Projemiz RO-TA kapsamında gittiğimiz İSPANYA'nın NAVARRA Özerk Bölgesi Başkenti olan Pamplona da Robotik Çalışmalar ve Teknolojik Tasarım çalışmalarını iş başı gözlem tekniği ile inceledik. Navarra Bölgesinde 3 yıl önce uygulanmaya başlayan Robotik kodlama ve Teknoloji, Tasarım alanlarını kapsayan "ikasNOVA" eğitim modelini ve yapılan çalışmaları izleme fırsatı bulduk. 1 hafta süren bu proje çalışmamızda oldukça faydali olacak kazanım ve öğretiler edindik. Proje kapsamında Okul Müdürümüz ve 4 öğretmenimiz bu iş başı gözlem çalışmasına katılmıştır.

Proje kapsamında bölgede bulunan 4 eğitim kurumunda çalışmalar yapılmıştır. Bu eğitim kurumları ve yapılan çalışmalar sırasıyla;

SAN FRANCISCO PUBLIC SCHOOL  (PAMPLONA) ---   Öğrencilerin farklı mekanlarda yeni teknolojilerle yaptıkları çalışmaların gözlemlenmesi.

IKASNOVA  (EDUCATION DEPARTMENT)   ---  Navarra Hükümeti Eğitim Bakanlığı'nın IkasNOVA alanına ziyaret.

IES Sarriguren BHI PUBLIC SCHOOL --- İkasNOVA çalışmaları ve sınıfları gözlemlemek için okul ziyareti.

CATALINA DE FOIX PUBLIC SCHOOL (ZIZUR MAYOR)  ---  İkasNOVA sınıfındaki öğrencilerin çalışmalarını gözlemlemek için okul ziyareti.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Çalışmalar sırasında yardımlarını esirgemeyen İspanyol Okul müdürleri ve Öğretmenlerine Teşekkür eder, sıcak kanlı İspanyol halkına minnettarlığımızı sunarız.

Ro-Ta (Robotik Tasarım) Erasmus Projemize Çalışmalarımız devam ediyor.

Şbt

Okulumuzda öğrencilerin robotik teknolojileri tanıması, ilk deneyimlerini yaşaması adına hazırladığımız RO-TA projesi Erasmus K121 sch projesi kapsamında Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile konsorsiyum kurarak hibe almaya hak kazanmıştır. Bu proje kapsamında çeşitli kurslar, sergiler, geziler, seminerler ve yarışmalar düzenlenecektir.